Translate

maanantai 26. lokakuuta 2015

Kolme päivää Berliinissä. Osa 1/3 turistina kaupungilla

Osallistuin sisustustoimittajien matkalle Berliiniin. Viikonloppu perjantaista sunnuntaihin  testasi kunnon kestävyyttä päivittäisillä tuntikausien kävelyillä ja täytti mielen innostavilla kokemuksilla. 
Mieli ja kamera ovat niin täynnä, että jaan Berliinin kokemuksia kolmeen osaan: Kaupungilla nähtyyn, kiinnostaviin vierailuihin ja unohtumattomaan iltaan. 

Aloitan kaupungilla nähdystä. Tunteita ravisteleva. Tämän halusin ehdottomasti kokea. 
Kokonaisen korttelin kattava Euroopan murhattujen juutalaisten muistomerkki muodostuu epätasaiseen maastoon sijoitetusta 2711:sta betonipaadesta. Paadet ovat 2,38 metriä pitkiä ja 0,95 metriä leveitä ja niiden korkeus vaihtelee 0,5 metristä 4,7 metriin. Vuosina 2003-2005 toteutetun muistomerkin on suunnitellut arkkitehti Peter Eisenman. 
Holokaustin muistomerkki sijaitsee lähellä Brandenburgin porttia.


Merikontit kiehtovat mielikuvitustani. Taide-, tapahtuma- ja juhlahalli Platoon Kunsthallen lattia on asvalttikenttä. 
Kahvila Anna Blume tarjoaa kulinaarisia ja floristisia nautintoja. 
Kahvilan vieressä on kirjojen kierrätyspiste. Luukuihin tuotiin ja niistä haettiin lukemista.


Weinmeisterstrasse-metroaseman ympäristö on merkitty karttaan maininnalla "interessant&attraktiv". Trendikästä aluetta. Vaikka kuvani näyttävät autioilta, lauantain kaunis ilma sai ihmiset liikkeelle vaeltelemaan ja viettämään aikaa alueella. Varsinkin Rosenthaler- ja Sopihen-katujen sisäpihojen labyrintti kuhisi ihmisiä.   
Liikennevalon ukkeli Ampelman on tuotteistettu kulttihahmoksi, jolla on useita omia myymälöitä. Kauppa oli piukassa asiakkaita.
Hurmaavat mummot valmistivat katuruokaa taikinasta asti. Herkkuja odottavien jono oli huomattavan pitkä.

Stilwerk designtalo monessa kerroksessa. Sieltä nappasin kuviin muutaman kaakelilaatan.
ja nämä kalamiehen valaisimet :)

KaDeWe, Kaufhaus des Westens tavaratalo on osa Karstadt- tavarataloketjua. KaDeWe on Manner-Euroopan suurin ja Lontoon Harrodsiin jälkeen Euroopan toiseksi suurin tavaratalo. Kiinnostavin on ruokaosasto.


Currywurst on katuruuan perussetti. Kuvassa KaDeWen marsipaaniversio.Sunnuntai on hyvä päivä kirpputorikierrokselle. Ehdin vain yhdelle. Tämä on heppo löytää, Tiergarten S-bahn aseman vieressä. Tuolit olisin ottanut, eivät mahtuneet matkalaukkuun.


Katselu riitti. En ostanut mitään.

Päätän kaupunkikierroksen. Jatkan Berliinistä vielä toisilla tarinoilla.

2 kommenttia:

  1. Hieno kaupunki, kauniit kuvat.

    VastaaPoista
  2. Olen vain kerran käynyt aiemmin, silloinkin kovin pikaisesti joulumarkkinoilla ja lähinnä opastetulla bussikierroksella. Tuntuu, että paljon olisi kaupungissa koettavaa.

    VastaaPoista