Translate

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Nastat alle ja menoksi

Kuluvan talven muutaman päivän välein heittelehtivä suojasää-pakkanen-suojasää-pakkanen on tehnyt pystyssä pysymisestä poikkeuksellisen hankalaa. Nyt tarvitaan nastat alle.

Pari kertaa olen ehtinyt koekävellä uudet Icebugini. Talven kuumimmat trendikengät. Hyvä sijoitus, edottomasti. Askellus on rentoa, vaikka alla olisi peilijää. 

Erityisen ilahtunut olin siitä, että kengissä on tarjolla myös puolikoot. Halusin riittävästi tilaa villasukille. Oma numeroni tuntui hivenen turhan napakalta ja seuraavaa kokonumeroa isompi kenkä taas liian väljältä. Onneksi löytyi juuri passeli puolikoko.

Uskon, että tässä on minulle turvalliset lenkkikaverit moneksi vuodeksi. Aika näyttää, täyttyvätkö odotukset, huutavatko kengät suolaisen hintansa. Hankintaa olen lykännyt pari vuotta ihan hinnan takia. Nyt tartuin tarjoukseen. Kengät maksoivat 149 euroa. Minusta vieläkin aika paljon. Asiaa lieventää, että käytin kenkiin "joululahjastipendin" :) 
Olen käynyt Icebugeilla myös kaupassa. Nastat tietenkin narskuvat, mutta nämä eivät ole läheskään yhtä äänekkäät kuin edelliset, kengän päälle viritettävät nastani. Icebugien hieman pintaan mukautuvat nastat eivät myöskään ole ihan yhtä liukkaat kovalla lattialla.


Koska minulla oli hyvät ulkoilukengät, päädyin pari vuotta sitten hankkimaan niihin edulliset kenkien päälle viritettävät nastat. Maksoivat muistaakseni noin seitsemän euroa. Hyvin ovat nämäkin toimineet. Kauppoihin noilla ei juuri viitsi poiketa. Rapina on melkoinen. Nastat ovat myös liukkaat kovalla lattialla. Näillä virityksillä on takana kaksi kohtuullisen ahkerasti lenkkeiltyä talvea. Nyt alkaa kumiosa väsyä. Kun toinen viritys irtosi kaksi kertaa kannasta kesken lenkin, päätin vihdoin hankin kiinteillä nastoilla varustetut kengät. 


Vielä pieni nostalgiahetki. En olisi ikinä uskonut, että käytän 1970-1980 lukujen taitteessa lehden mallitöiksi neulomiani sukkia vielä  vuonna 2015. Ymmärrettävästi näyttävät vähän nukkavieruilta. Puna-mustiin olen jo neulonut uudet teräosat. Ihan mökkihommissa saapassukkina näitä en kylläkään ole käyttänyt. 

Pysytään pystyssä!