Translate

lauantai 14. syyskuuta 2019

Habitare 2019, messuterveisiäHabitare-messut esittelevät vuosittain sisustuksen uutuustuotteita ja viimeisimpiä trendejä, ajan innoittamia suuntauksia. Vaihtelunhalu iskee itse kuhunkin ajoittain ja muutokset piristävät. Vaan miten löydät perustan omaan sisustustyyliisi? 

Väreillä on viihtyisyyteen olennaisen vaikuttava merkitys. Hetkellisen muodin mukaan tehtyjä valintoja kestävämpää on omien tuntemusten ja tarpeiden tunnistaminen. Mistä pidät aidosti? Millaisesta tunnelmasta saat hyvän olon? Mikä on juuri sinulle tarpeen?

Trendikarttoja aidompiin omiin valintoihin innoittajana voi olla vaikka sykähdyttävä luontokuva tai taideteos. Kaikkinainen aitous on nyt myös vahva trendi.

Habitaren messupäivän jälkeen nappasin kuvan mökkinaapurin pellosta sateisen syyspäivän suvantohetkenä. Näin maisemassa samankaltaisia väritunnelmia kuin messuilla kameraani tallentuneissa kuvissa. Luontoäidin väriaisti on pettämätön.

Messujen Signals-osaston huoneista poimittuja tunnelmia: 


Yhtenä innoittajana Gustav Klimtin iki-ihana teos Suudema, luotu 1907-1908Sametti on edelleen kova juttu ja pehmeä kuin syksyisen metsän sammalpeite.


Kevyiden pienten sohvien ohella koko perheen löhösohvakin toimii aina vaan.

Yritysten osastoilta kameraani osuneita:Woodnotes, tyyliä ja laatua.


Lapuan kankureiden kutsuvat villapeitteet ja -huovat, pellavahuivit ja -pyyhkeet. 

Senkki on taas suosiossa, Studio Arto Halmetoja. Vanhoilla kirjojen kansikuvilla tuunattu lipasto Kierrätyskeskuksen osastolla.Taittotuoli on kätevä pienessä kodissa, Rasmus Palmgren. 


Yksinpurjehtija Tapio Lehtinen toi Joutsenen osastolle maailman ympäri matkanneet, merellä kovia kokeneet untuvaliivinsä ja makuupussinsa. Habitare 2019 kansainvälinen ystävä Alberto Alessi luennoiNettikauppa Kuovi by Birger Kaipainen myy tekstiilituotteita Birger Kaipiaisen rakastetusta Paratiisi-kuosista.

Birger Kaipainen suunnitteli Anna-lehden lukijoille mollamaijan vuonna 1967. Nettikauppa Kuovi by Birker Kaipainen.

Luontotunnelmia Pentikin kankaissa. Luontotunnelmia Kenkäveron osastolla.Suomalais(hyvinkääläis)-intialainen perheyritys Blocwallah tuottaa ikivanhalla kaiverrustekniikalla valmistettuja puisia leimasimia ja työllistää intiassa noin 50 käsityöläistä. Lue lisää yrityksestä täältä.Aikalailla luonto- ja tekstilipainotteinen tuntui kuvausmieleni olleen tällä kertaa. Messuillahan on katsottaavaa vaikka milltä silmin.