Translate

lauantai 9. helmikuuta 2019

Kuvatunnelmia Tukholman huonekalumessuilta 2019Kuvakoosteeni Tukholman huonekalumessuilta on tunnelmointia. En nyt jaksanut paneutua suunnittelija-, valmistaja- ja tuotetietoihin. Kuvasin satunnaisesti mitä silmiin osui. 

Jos jotkut kalusteet tuntuvat kummallisilta, se johtuu siitä, että kamerani innostui itsenäisten suunnittelijoiden ja designkoulujen Greenhouse-osastolla. Osaston kalusteet ovat prototyyppejä, joilla suunnittelijat hakevat yhteyksiä valmistajiin ja mediaan. Minua prototyypit kiinnostavat siksi, että ne eivät vielä ole tehdastuotannon vaatimuksiin hiottuja tuotteita, vaan orastavia ituja siitä, mitä mahdollisesti voisi olla tulossa, mitä ajassa liikkuu. Eero Aarnio, 86, suostui pyynnöstäni poseeraamaan jättikokoisen pallotuolinsa reunalla. Hän kehotti minua kokeilemaan tuolia. Olin jo vähän aiemmin varovasti kokeillut. Sanoin, etten uskalla, koska en pääse sieltä pois. Sitten sun varmaan pitää ostaa se, tuumasi Aarnio. Pallotuoli on vuodelta 1963. Julkisuuteen pallotuoli tuli Kölnin messuilla vuonna 1966. Puhelimella varustettu pallotuoli oli saavuttamaton nuoruudenhaaveeni. 

Vahvoja värejä, samettia ja hellyyttävän pyöreälinjaista verhoiluaKeveitä kalusteita pieniin tiloihin. Putkirunkoja ja -jalkoja.


Pallissa kätevä kahva ja pyörät alla.
Tämä kuva on kahden värin takia. Vahva tumma punainen ja savuinen sininen.

Rottinkia, monenmoisia punoksia ja viritelmiä


Pyöreitä peilejäTuoreet kukat useimmilla osastoilla. Pikselikuvio kaapissa.Liinavaatteissa pellava on kestosuosikki. Tietenkin kauden väreissä.


Ei nuo kalusteet, vaan nuo värit!


Matot ovat eksoottisen kuviollisia ja värikkäitä.
Kuvakudokset. Hämmentävää.
Muistorikkaista vanhoista tekstiileistä voi ommella kollaasin seinävaatteeksi.

Neri ja Hu, messujen  kunniavieraat  

Shanghai-taustaiset Lyndon Neri ja Rosanna Hu luotsaavat kansainvälistä design- ja arkkitehtoimistoa, joka multikulttuurinen henkilöstö puhuu yli kolmeakymmentä kieltä. Suuren messuosaston ajatuksena on perinteisen kiinalaisen kylän malli. Mistä ruotsalaiset insipiraationsa ammentavat?Bruno Mathsson (1907-1988), arkkitehti ja huonekalusuunnittelija, jonka vaikutus näkyy edelleen vahvana ruotsalaisessa suunnittelussa. Mathssonin klassikot ovat voimissaan.

Messujen puodista löytyivät viehättävät lasten kuvakirjat.