Translate

keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Messupäivä on katselua silmien täydeltä. Habitare 2015 9.-13.9.

Olen kiertänyt messuilla työn puolesta vuosikymmeniä. Kun minulta kysytään, mitä uutta näin, mikä on nyt muotia, olen aina yhtä pöllämystynyt. Tuntikausien katsomisen jälkeen mieli on niin täynnä, ettei näkemäänsä osaa jäsentää.


Purin juuri puhelimesta tämän päivän päivän kuvasatoa Habitare-messuilta. Kuvat ainakin kertovat siitä, mihin katseeni on kiinnittynyt kuvaamiseen asti.
Ahead-arena on messujen tapahtumapaikka. Katossa leijuu 1100 sateenvarjoa. Maija Poppas -henkisen somistuksen suunnnittelijat ovat Kaisa ja Timo Berry. Kuvassa katossa leijuu myös tanssiteatteri Hurjaruuthin ilma-akrobaatti.Avajaistilaisuuden jälkeen oli sateenvarjojen alla vuorossa Sisustustoimittajat ry:n valitseman Toimittajien tusinan kunniakirjojen jako. Toimittajien valinnat perusteluineen näkyvät Ahead-arenan esiintymislavan vierella olevalla suurella näytöllä koko messujen ajan.  Valintoihin voi tutustua lähemmin yhdistyksen sivuilla täällä.


Ahead-alueella on on nuorten suunnittelijoiden kokeilevia prototyyppejä. Matilda Palmun Käpy-valaisimia.


Kristina Saajanaho heittäytyi toverinsa kanssa yhteistyössä toteuttamaansa löhötuoliin. Virkkuukoukku on heilunut päällisen teossa, ahead.

Kannustalon Ladossa on Asun-lehden päätoimittaja Ulla Koskisen luoma kodikkan kutsuva tumma tunnelma. Osastolla esitellään uutuutena Lato-talon pihapiirin kalusteet, joihin voi tutustua tarkemmin täällä. Asun-lehden toinen numero on ilmestynyt.
Laveri on tuttu vuode monille 60-luvun nuorille. Kiteen huonekalutehtaan koivurunkoinen kaksoilaveri on raikas ja edustukelpoinen päivitys aiheeseen. Laverissa on laadukas sälepohja, ei tarvitse kovalla vanerilevyllä uinua. Avattuna vuoteen leveys on 140 cm

Nettikauppa Bestoren hämäävän aidon näköiset pehmopöllit sopivat istuimiksi ja sohvan pehmusteiksi vaikka mökkisaunan takkahuoneeseen. 


Trash-osastolla on kekseliäästä kierrätyssuunnittelua. Einari Saarinen on luonut armeijan kuljetuslaatikoista pyörien päällä siireltävän keittiön. Hella ja tiskiallas on viritelty hammaslääkärin varustelaatikkoon. 


Keittiön kaapistot muodostuvat päälekkäin pinotuista armeijan kuljetuslaatikoista.Baltecon namukkaat kylpyammeet ovat silkinsiloista Xonyx-kiviainesta. Minua kiehtovat taide ja vanhat tavarat. Hallissa 2 on paljon katsottavaa. Ehkä myös jotain ostettavaa.


Myös nämä vanhat vanerikapsäkit ovat tarjolla antiikki-osastolla.Vanamo Group Oy:n viehko astiasarja on suomalaista suunnittelua. Astiat valmistetaan Norjassa. 
Punaisen ristin Kontti-osastolla tehtyjen ostosten tuotto menee kriisialueiden avustuskohteisiin  Punaisen ristin Kontti-osaston astioita

Punaisen ristin Kontti-osastoTrendianalytikko Susanna Björklundin kanssa yhteistyössä toteutettu Signals-vainunäyttely on osa ahead-aluetta. Suuntaa tänne, kun haluat nuuskia sisustus-ja muotoilumaailman uusimmat suuntaukset.Signals-vainunäyttelySignals-vainunäyttelyn osastolla on esillä Leena Kouhian Raaka Rå -saviastioita 


 Puukeppi ja metallitankokolmio, naulakon ainekset. Laura Väre, Talent shopMinulle messupäivä on työhistoriani vuoksi aina myös monia iloisia tapaamisia ja juttuhetkiä. Minna-Kortti Oy on vuonna 1984 perustettu Minna ja Lauri Laukkasen perheyritys. Yritys työllistää nykyisin 10 henkilöä. Minna maalaa taiteilijanimellä Minna L Immonen kortteja, julisteita ja kirjojen kuvituksia. Tein jutun Laukkasten kodista Oulunsalossa joskus 80-luvulla. Kymmenen vuotta myöhemmin lehti halusi nähdä, miten koti on vuosien myötä muuttunut. Ainoa koti, josta olen tehnyt kaksi juttua. Sain messutuliaisiksi Minnan enkelikalenterin tulevalle vuodelle.