Translate

tiistai 4. elokuuta 2015

Pieni mekkoraati. Mietin, mikä mekoissani on hyvää ja mikä ei miellytä.

Lämpimiä päiviä tiedossa. Silloin on ihaninta pukeutua mekkoon. Kesä kesältä yritän metsästää täydellistä mekkoa. Millainen se olisi?

Silmäilen rekkejä kaupoissa käydessä. Koska mekko ei ole mitenkään välttämättömyys, varsinainen metsästyskausi ajoittuu alennusmyyntien aikaan. Silloin voi suoda itselleen hupimielellä tehdyn heräteostoksen. 

 Tänäänkään en täydellistä mekkoa löytänyt. Sijoitin kuitenkin kuusi euroa kukkamekkoon. Kun kotona mallailin, miten sitä voisi käyttää, sain ajatuksen pitää vaatekaappini mekkoraadin. Näille mekoille sekä neuleille on yhteistä se, että niiden hintalapuissa on ollut alennusta 50 - 70 %. Sehän on jo tutuksi käynyt perustyylini. Plussaa: kohtuulisen hillitty kuosi, minulle sopiva väritys, helman pituus, hauska kerrosliehuke yläosassa. Vaikka kangas on polyesteriä, se on liehuvan kevyttä. Mekon vuori on myös polyesteriä, mutta menköön plussan puolelle siksi, että se on trikooneulosta.

Miinusta: vähän liian imelä väritys, tekokuitu, hihattomuus. En todellakaan kulje enää julkisella paikalla hihattomassa vaatteessa. Katsotaan, mitä on tehtävissä.


Viime kesänä ostamani boleromaisen niukka ja väriltään rajun pinkki viskoosineule löysi vihdoin käytön. 

Olen ostanut alennusmyynneistä eri värisiä ohuita neuleita hihattomien mekkojen ja toppien kanssa käytettäväksi, Mieluummin puuvillaa, mutta viskoosisekoitekin käy.  


Toinen vaihtoehto on jo useaan kertaan blogeissani näkynyt liukuvärjätty suuri huivi ohutta puuvillaa.


Useamman vuoden takainen kesähäihin hankittu mekko.

Plussaa: väri, pellavakangas, vuori puuvillaa, hyvä pituus, aika kivasti muotoiltu leikkaus.

Miinusta: hihaton, yläosan rinnustan poimutus on turhan raskastekoinen.

Hätäpäissäni löysin asusteeksi liukuvärjätyn puuvillahuivin. Huivi tuntui turhalta ostokselta. En ikinä arvannut, miten käy. Huivista tuli suorastaan turvariepuni, niin paljon olen sitä  käyttänyt ties missä yhdistelmissä.


Tämä mekko on aika lähellä täydellistä. Muistaakseni jo seitsemän kesän takaa. Kuva on huono. Jostain syystä oli ainoa kohtuullisen terävä valotus. En jaksanut/ehtinyt kuvata uudelleen. 

Plussaa: väri ja kuosi, ne vievät ajatuksen 50-luvulle, linjakas leikkaus, kepeänä keinahteleva sopivan mittainen helma, kivat kellotetut "hihakkeet", joissa on keskellä halkiot, sopivan avoin v-pääntie edessä ja takana, kevyt viskoosikangas, ei tarvitse mitään lisukkeita.

Miinusta: polyesterivuori. Kun olo käy vähänkin hikiseksi, mekosta tulee ikävän tuntuinen. Moni mekko on jäänyt kauppaan polyesterivuorin takia.


Tämä hellemekko on markettiostos, myös seitsemän vuoden takaa.

Plussaa: päällinen sekä vuori puuvillaa, monista eri kuoseista ommeltu runsas helmaosa, yllättävän hyvin istuva yläosa, takana istuvuutta antava kuminauhapoimutus. Hellemekolle suotakoon kapeat olkaimet, mukava pitää kuumalla. 

Käytän kotimekkona. Ulos lähtiessä puen päälle ohuen puuvillaneuleen.

Miinusta: puuvillakangas on pesuissa kutistunut, mekko on käynyt hieman liian lyhyeksi.


Taas markettiostoksia, nämäkin useamman vuoden takaa. Mekkoa olen käyttänyt paljon monien erilaisten neuleiden kanssa.

Plussaa: iholle mukavan tuntuista vähän raskaana valuvaa viskoosi/elastaanitrikoota, vuoriton, savenharmaa väri, hyvä pituus. 

Miinusta: ristiin leikattu miehusta ei toiminut, piti ommella kiinni, jälleen kerran hihaton,  Kuvassa on lähes samaa sävyä oleva neulebolero, jossa on hupsut röyhelösomisteet.


Näin ei käy usein, mutta joskus tulee ostetuksi jotain, jota ei tule käyttäneeksi. Ostin vain siksi, että mekossa on useita kivoja juttuja. Eikä maksanut kuin muutaman euron.

Plussaa: vanhahtavan romanttiset yksityiskohdat, hento malvaan vivahtava väri, minipilkkuinen kuosi, pääntien avaruus, liehukekaulus, päällystetyt pienet napit, keveys, vaikka asu on polyesteriä, on vuori joustavaa neulosta.

Miinusta: hihaton, kauluksen röyhelön vuoksi hankala löytää sopivaa asustetta, vähän liian lyhyt, ei vain ole mennyt ylle.

Miksi ostan hihattomia vaatteita, vaikka en halua niissä esiintyä? 

Siksi, että en löydä mekkoa, jossa olisi kaiken muun natsaavan lisäksi ikäiselleni sopivat hihat. Lyhyet nysät eivät käy. En tiedä, minussako vika, mutta vaikka malli olisi kohdallaan, kankaiden kuosit ovat enimmäkseen makuuni liian suurikuvoisia ja outoja väreiltään.

Joku on joskus ihmetellyt, miksi ikääntyvät naiset suosivat suuri kuvioita. Arveli, että johtuu heikentyneestä näöstä. Haloo! Juuri muuta ei ole tarjolla. Meillä on silmälasit.