Translate

tiistai 27. lokakuuta 2015

Kolme päivää Berliinissä 2/3 Kiinnostavia vierailuja
Sisustustoimittajien Berliiniin matkan ohjelmassa oli myös kiinnostavia ja innostavia sovittuja tapaamisia. 

Tutustuimme Pohjoismaiden suurlähetystöjen alueeseen. Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin suurlähetystöjen talot sijaitsevat samalla tontilla Berliinin Tiergarten-kaupunginosassa. Lähetystöt avattiin lokakuussa 1999. 

Pohjoismaiden suurlähetystöalueesta on tullut arkkitehtuurinsa vuoksi suosittu matkailunähtävyys. 

Lähetystöalueen erikoisuus on yleisölle avoin Pohjoismaiden yhteistalo Felleshus. Talon nimi tarkoittaa yhteisöä tai yhteistä. Felleshusissa järjestetään konferensseja, seminaareja, näyttelyitä, konsertteja, elokuvia ja kolmannessa kerroksessa on pohjoismaista ruokaa tarjoava kanttiini.

Tutustuimme myös Suomen suurlähetystön tiloihin.


Suurlähetystöjen talot vasemmalta Tanska, Islanti, Norja ja alemmassa kuvassa näkyvät oikealla taustalla Ruotsi ja edustalla Suomi. Rakennuksia yhdistää näyttävä kupariaita.


  Suurlähetystöalueen yhteissuunnittelun arkkitehtikilpailun voitti itävaltalais-suomalainen arkkitehtipariskunta Alfred Berger ja Tiina Parkkinen. Jokaisella maalla oli erikseen oma arkkitehtikilpailunsa kunkin maan talon suunnittelusta. 

Suomen Kannel- suurlähetystörakennuksen suunnittelijat ovat arkkitehdit Rauno Lehtinen, Pekka Mäki ja Toni Peltola. 


 Suomen suurlähetystötalon seinien lehtikuusisäleikkö on jo kauniisti harmaantunut. Talo on monasti palkittu arkkitehtuuristaan.


Suurlähetystön aulassa hehkuu Silja Rantasen Värikarttaa-maalaus.


Suomen suurlähetystön erikoisuus on tietenkin sauna takkahuoneineen.


Talon materiaaleja ovat ulkoseininen lehtikuusi, sisällä pitkälti lasi, alumiini ja betoni. 

Kirsikkana kakussa vierailimme Suomen suurlähettilään Ritva Koukku-Ronden residenssin edustustilassa lähellä Potzdamer-Plazia. Emme tavanneet lähettilästä, joten en laita tiloista kuvia ilman hänen lupaansa. Yhtä en nyt voi vastustaa. 


Aulassa vieraita tervehtii Riikka Latva-Sompin leikkisä Purkkapallopoika. Huoneisto on moderni ja valoisa. Sisustuksessa on käytetty raikkaasti uutta kotimaista designea ja taidetta. Toivottavasti joku lehti ottaa pallosta kopin ja tekee tiloista jutun. Residenssin kattoterassilta on loistonäkymät Berliinin kattojen ylle. Ja viherkatto.


Toinen vierailukohteemme oli  energisen inspiroiva Freunde von Freunden. Kannattaa käväistä sivulla Freunde von Freunden ja, facebookissa. Saat linkeistä vainun, mistä konseptissa on kyse. Vaikka mistä. Vaikka missä. Viestinnästä.

"By introducing real people and stories from around the world with an honest and authentic approach, FvF attracts a global readership and remains borderless".

FvF:n maailmanlaajuisen pöhinän kotipesä on sympaattinen,  tavallisen kolmion kokoinen huoneisto vanhassa kerrostalossa Mulackstrassella. Toimituksen tila on saman rapun toisessa huoneistossa kerrosta ylempänä. Ideana on tarinoiden luominen ja kertominen kiinnostavasti, laadulla ja elämän makuisena.  FvF hurmasi meidät pyökerryksiin tajunnan vievillä kakkukahveilla. Pähkinä-siemenkakkaroita voisi yrittää pyöritellä kaurakakkujen ohjeen muunnelmana.  
Palaan seuraavassa kirjoituksessa vielä Beliiniin iltatunnelmissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti