Translate

tiistai 6. heinäkuuta 2021

Porvoon keskustan vanhaan jugendtaloon on avattu tyylikäs hotelli Runo.

  Porvoossa tulee käytyä päiväretkellä. Uusi hotelli Runo tarjoaa tasokkaan yösijan, kun vierailusta haluaa tehdä vähän pidemmän ja puitteiltaan juhlavamman.


Sydämeni sykähtää aina, kun vanhoja rakennuksia vaalitaan ja kunnostetaan arvostaen tämän päivän käyttöön. Ihastuin Porvoossa uuteen Runo-hotelliin.

Vuonna 1912 Kansallis-Osakepankin liiketaloksi rakennettu jugend-tyylinen Valtimontalo vanhan Porvoon alueella on saneerattu hotelliksi. Kutsumanimensä talo sai rakentajan, rakennusyhtiö Valtimon mukaan. Aiemmin historiallisessa talossa on ollut mm pankki, elokuvateatteri, kirjasto, kahviloita ja muita yrityksiä. Kerroksissa on ollut asuntoja ja toimistoja.


Jugendtyylisen talon kattolyhtyihin on kuvattu kansallisrunouden sankarin Väinämöisen kasvokuva.

Hotelli Runon kerroksissa on 56 majoitushuonetta. Talon alakerrassa on avoimena tilana vastaanotto, olohuone, baari ja aamiaishuone, jonka tarjoiluaika on pidennetty puoleen päivään. Hotellissa on kokoustilat ja ullakolle valmistuu pieni kylpyläosasto.

Projektin vastaava sisustusarkkitehti on Joanna Laajisto Studio Joanna Laajistosta Helsingistä. Runon tyylissä, materiaaleissa ja sävyissä on tavoiteltu harmoniaa, estetiikkaa ja viihtyisyyttä. Sisustuksessa on mm kotimaisen Nikarin taitavaa puusepäntyötä ja harkiten valittuja designkalusteita. Pieniäkin yksityiskohtia on hiottu tarkasti niin, että kaikki toimii mahdollisimman sujuvasti.













Huoneissa on laadukkaat Duxin vuoteet.


Kirjoituspöytä muuttuu meikkauspöydäksi. En koskaan meikkaa kylpyhuoneessa, arvostan tätä.


Huoneistojen vanhat väliovet kunnostettiin kylpyhuoneiden oviksi. Se, että jokainen kylpyhuone lopulta sai sopivan, oikeaan suuntaan avautuvan oven oli yksi vanhan rakennuksen monista melkoista kärsivällisyysjumppaa vaativista yksityiskohdista. 





Tutustuimme hotelli Runoon Sisustustoimittajien yhdistyksen keväisellä "luokkaretkellä".

Kävimme myös posliinitehdas Vajassa katsomassa, miten kotimainen laatuposliini syntyy. Vaja on avannut kesäkuussa myymälän hotelli Runon taloon. Hotellin huoneet on varustettu Vajan astioilla. Vajan tehtaanmyymälä on vähän syrjemmässä. Lisää tietoa Vajan tehtaasta, tuotteista ja myyntipisteistä täältä.





































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti