Translate

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Asuni tänään Mummi ja musta nahka Outfit of the day

Pukeutuminen on kiinnostanut ja innostanut minua niin kauan kuin muistini kantaa. Pukeutuminen on paitsi hauskaa, jokus myös yllättävää ja riemastuttavaa. Eilen suorastaan repeilin. On ihan pakko väsätä tämä tuoreeltaan. 


Syksyn suosikkiasuni perustuu kirpputorilöydöille. Alkukesästä ostin nahkajakun. Sitä olen käyttänyt ahkerasti kaiken aikaa. Elokuun helteillä löysin nahkahameen. Sen aika on tullut vasta nyt ilmojen viilennyttyä. Pitkään aikaan en ole käyttänyt mustaa. Piti yrittää raapia kokoon joku järjellinen kokonaisuus. Tässä.

Viimeiset vuodet olen kulkenut syksystä kevääseen enimmäkseen saappaissa. Jo pidemmän aikaa on tehnyt mieli herrainmallisia kävelykenkiä. Stockmannilta löysin mieleiset. Yllätyksenä myyjä tarjosi niistä 30 % alennusta. Minulta oli jäänyt huomaamatta joku esitteen mukana ollut tarjouskuponki. Sehän sopi mainiosti. Ostos tuntui entistä mieluisammalta.


Seuraava ongelma oli laukku. Musta pitäisi olla. Aina ei tarvitse mennä omaa kaappia kauemmaksi. Vaatehuoneen ylähyllyllä on oleentunut viimeksi yli viisi vuotta sitten työkäytössä ollut musta nahkalaukku. Ostin sen aikanaan paikallisesta Euromaketista. Koko kauppaa ei ole ollut enää vuosiin. Ei maksanut paljoa. Vähän turhan tilava nykytarpeisiin, mutta menee. Aika ei ole laukkua silmissäni pahentanut.


Nahkajakku on kaulukseton. Ulkona on jo vähän viimaista. Kaulaan lämmikettä. Pengoin huivipinoa. Bingo! Sain varmaan kuusi, ellei seitsemän vuotta sitten siskon kiinalaiselta vaihto-oppilaalta joululahjaksi suuren kuminauharypytetyn viskoosihuivin. Periaatteessa ihan kiva. Se vain ei ole istunut yksiin minkään asun kanssa. Nyt hoksasin, että se istuu rillieni kanssa ihan jees.  Käyttöön. Onneksi en ole myynyt kirppiksellä.


Jos aikoo syksyllä pukeutua hameeseen, se valitttavasti vaatii asusteinhokkini, sukkahousut. Lindexillä näin nämä. Ei se niin kurjaa olekaan, ellei tarvitse kiskoa jalkaan niitä ohuimpia versioita.  


Ai että mikä tässä on hauskaa? Olin muutama päivä sitten Helsingissä. Kauppaliikkeessä nainen sanoi, että sinulla on kiva nahkahame. Katsoin häntä. Hänelläkin oli nahkahame. Ja oikein kivat sukkahousut, hän jatkoi. Eipä, hänellä oli samat! Siinä peukuteltiin toisillemme.

Jaa, että mikä sai eilen repeilemään? Katsoin Putousta. Yhdellä sketsihahmolla oli musta nahkahame ja nuo samat sukkahousut. Olin pudota sohvalta!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti