Translate

lauantai 29. syyskuuta 2018

Kaunis ylellisyys puhdistaa huoneilmaa ja luo tuoksutunnelmaa


 Lampe Berger huoneilman puhdistaja on tuote, joka sai minut vähän hämilleen. 

Siksi, että se on ollut olemassa 120 vuotta, enkä ole siitä kuullut tai mitenkään huomioinut. Olen sentään työkseni seurannut muotia, kosmetiikkaa ja sisustusta.

Hämmentävää on myös se, että alkujaan kyse ei suinkaan ollut ylellisyystuotteesta. Ranskalainen Maurice Berger kehitti Lampe Berger ilmanpuhdistuslampun vuonna 1898 hygieniasyistä. Puhdistamaan sairaaloiden huoneilmaa.


Jo 1900 luvun alkupuolella lamppuun (jolla ei ole tekemistä valaisun kanssa) alettiin lisätä tuoksuttoman polttonesteen lisäksi myös hajusteita. Näin lamppu alkoi toimia myös huonetuoksuna. 

Lampe Berger sai ylellisyytuotteen hohtoa, kun pulloa suunnittelemaan alettiin kutsua tunnettuja muotoilijoita. 120 vuoden aikana on valmistettu kunkin ajan muodin mukaisia lamppuja lasista, käsin maalatusta posliinista ja kristallista

Nykyään Lampe Berger ilmanpuhdistuslamppu on myynnissä noin 50:ssä maassa. Ranskan Normandiassa valmistuu 800 000 lamppua vuodessa. Uusia tuoksuja kehitellään kaiken aikaa. Edelleen lamppua voi käyttää huoneilman puhdistamiseen myös tuoksuttomana. 

Kuvan pullo on joulukokoelman lahjapakkauksesta

Arki on kaunis ja pieni ylellisyys tekee siitä entistä kauniimman. Eilen siivouksen jälkeen ei kotona ollut haitallisia hajuja. Viritin kuitenkin lampun viimeistelemään kodin raikkautta tuoksulla, jota polttonesteen etiketissä kuvaillaan kukkaiseksi ja virkistäväksi. Tykkäsin.

Täytyy testata hajujen poiston tehoa rankemman kautta, kun seuraavan kerran haudutan kaalia tai paistan silakoita. Vuosina 1935-55 Lampe Berger palkkasi taitavia posliinimaalareita somistamaan lamppuja. 
Kuvassa on mukana Arabian sokerikko ja kermakko samalta aikakaudelta.Sain Lampe Berger ilmanpuhdistuslampun lanseeraustilaisuudessa.

Lampe Berger jälleenmyyjät löytyvät netistä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti