Translate

tiistai 24. maaliskuuta 2015

Päivän asu. Wearing today. 24.3.2015

Kolea kevätpäivä. Lumet lähteneet, mutta lämpöä vain muutama aste. Talvitamineet tuntuvat tunkkaisilta, kärräsinkin niitä vintille jo pari viikkoa sitten. Lämmintä pitää kuitenkin vielä olla. Heleät kevätväritkään eivät ihan vielä innosta. Näin tänään.

Sesongin vaihtuessa vanhatkin asusteet tuntuvat uusilta. Kannattaa aina ratsata omat kaapit ennen ostoksille kirmaamista. Tässä setissä ei ole mitään uutta. Silti uudella tavalla yhdistelty kokonaisuus tuntuu uudelta. Ja passelilta juuri tämän päivän säähän.

Tai uutta ja uutta, vanhaa ja vanhaa. Nämä kaikki ovat kirpparilta. Uusin löytö on nahkatakki, 5 e. Vähän liian suuri kooltaan, mutta tällä säällä alle tarvitaankin vielä jotain lämmintä. Vihdoin löytyi käyttö alkusyksyllä kirpparilta ostamalleni villakankaiselle jakulle, 4 e. En oikein tajunnut, miksi sen ostin. Tweedruutukuosi ja värit tuntuivat kivalta ja kangas on miellyttävää villa/kashmirsekoitetta. Hyvä, että ostin. Villa lämmittää ja nahka pitää tuulen. Viimaisen sään takia pengoin vielä jotain pään suojaksi. Huomasin, että toiseen asuun syksyllä kirppikseltä ostamani virkattu baretti sointuu tähänkin, 3 e. Se suojaa ja tuulettuu juuri sopivasti.
Stockan hullareilta ostamani suuri Tigerin laukku on suosikkini jo kolmatta talvea. Ellei kauempaa. Aito nahka vain paranee käytössä.
Malagan El Cortes Ingles-tavaratalosta ostamani rasvanahkaiset saappaat ovat muisto ystävän kanssa tehdystä matkasta marraskuussa 2013. Liian heppoiset pakkasille, mutta juuri sopivat syksyn ja kevään koleuteen. Näitä vaalin. Minulla on ollut jo useat vähän saman kaltaiset, luonnollisen nahan väriset saappaat. Ensimmäiset olivat Pertti Palmrothin polven yli yltävät 60-luvulla. Niitä ja Italiasta 80-luvulla ostamiani ratsastussaappaiden mallisia ikävöin edelleen. Harmi, että kengät kuluvat. Onneksi minulla on vielä Pariisista 2005 ostetut perussaappaat tallella. Niillä pärjää talvellakin. Ostin silloin kuuman päivän turvottamiin jälkoihin sovittaessa liian suuret, niihin mahtuvat lammasnahkaiset pohjalliset. Noiden saappaiden jätettyä hankin varmasti taas uudet. 

Kirpparilta löytynyt nahkatakki on täsmähankinta näitä suosikkejani varten. Vaikka takin koko ei ole oikea, eikä nahan laatukaan ihan ykköstä, on se hyvinkin viitosen setelin sijoituksen väärti. Kun kyllästyttää, takin voi taas laittaa kiertoon. Laukun ja saappaat käytän loppuun.

3 kommenttia:

  1. Juuri oikea aika pitää nahkarotsia. Aikaisemmin ei olisi tarjennut, kohta taas on liian lämmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Syksyn ja kevään vaihtelevat ja usein tuliset säät ovat nahkatakin käyttöaikaa. Ohuinta ja notkeinta lyhyttä nahkatakkiani pidän mukana matkoilla kesälläkin.

      Poista