Translate

torstai 30. lokakuuta 2014

Uusi kirppis, baskeri ja puristelasia

Kotikaupungissa avautui suuri kirpputori aivan keskustassa. Oitis sinne oli suunnattava. Mukaan lähti virkattu baskeri ja puristelasia.


En oikein osaa käyttää muita päähineitä kuin pipoa ja baskeria, jota myös faustiksi kutsutaan. Perinteisiä huopabaskereita minulla on pienen pinon verran. Joskus ne vain tuntuvat vähän tylsän askeettisilta. Olin suunnitellut baskerin tekoa jo jonkin aikaa. Tänään kirpparilla onnisti. Löysin virkatun baskerin oivasti juuri tämän hetken tarpeeseen. Samalla voinkin jakaa vinkin, jonka olen antanut kauan sitten työjutussani. Neulottu tai virkattu baskeri on kevyt ja ilmava päähine ja toimii hyvin leudommalla säällä. Kun ilma äityy viimaiseksi, päähineestä tulee talvilämmin, kun sen vuoriksi laittaa tavallisen huopabaskerin. 


Baskerissani on kivojen syysvärien lisäksi soma virkattu kukka.


Samalla reissulla löytyi myös tämä yhden kukan maljakko


ja vielä kaksi puristelasista asettia. Lautaset yhteishintaan 10 senttiä.


 Outoa, miten moni nuoruudessa mauttomuudeksi mielessä rankattu juttu alkaa näillä lukemilla jännästi kiehtoa. Kuten puristelasi, tuo köyhän kristalli. Näitä kolmijalkaisia sokerikkoja olen ostanut jo useampia. Mielestäni kivoja tarjoiluastioita vaikka antamaan särmää muuten pelkistetylle kattaukselle. Myös jälkiruuan tai jäätelöannoksen tarjoiluun.


Tämä lautanen on peritty, mutta tällaisia osiin jaettuja tarjoilulautasia näkee hyvinkin usein kirpputoripöydillä. Soma tuohon on laittaa tarjolle pikkunaposteltavia. Houkutuksesta huolimatta en ole kartuttanut kokoelmaa, koska en ole keksinyt isommalle määrälle oikein luontevaa käyttöä. Ajatushan on, että kaikki kirpparilta tuotu on käytössä. Edes joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti