Translate

perjantai 19. kesäkuuta 2015

Juhannusaatto ja kesävaatteet

Kävin aamupäivällä marketissa kuvan asussa. Aistin vähän oudostelevia katseita. Kassajonossa tajusin. Väärä värikoodi! Lähestulkoon kaikilla muilla oli päällä mustaa tai jotain muuta tummanpuhuvaa. Eihän aurinko paista. Takit tiukasti suljettuna. Hei haloo, kesä on NYT!

Kesä on pukeutumisen parasta aikaa. Mutta livahtaa ohi ihan liian nopeasti. Koskaan ei ehdi osaa vaatteista käyttää edes sitä ainuttakaan kertaa. 
Olen päättänyt maksimoida kesävaatteiden käyttöasteen. En todellakaan ole niitä komerolle hankkinut.
Vaikka päivä ei paista, ainakaan täällä ei oikeasti ole kylmä. Mittari näyttää noin kahdeksaatoista astetta. Aamupäivälläkään ei satanut kuin seitinohutta tihkua. Suomalaiselle se on melkein hellesää. 

Heitetään säänurinat pois. Ihanaa juhannusta, missä ikinä sitä vietätkin!

Ostin ohuesta puuvillakankaasta ommellun pitkän hameen pari kesää sitten alennusmyynnistä. Kiertelin hameen kanssa alerekkejä ja valitsin asusteeksi muutaman trikootopin ja lämmikkeeksi ohuen puuvillaneuleen. Toimivaa settiä myös matkalla. Hameessa on leveä kuminauhapoimutus. Sen voi pukea rannalle olkaimettomaksi hellemekoksi/pukukopiksi. Saatta vaikka ollakin alkuperäinen käyttöajatus.Äskettäin nappasin kirpparilta asun täydennykseksi ballerinat kahdella eurolla.


Eräänä kuulaana kesäyönä ajelin mekossani Helsingistä kohti pohjoista ja seurasin haltioissani upeaa yöttömän yön taivasta. Miten hyvä mieli voi luonnon kauneudesta tulvahtaa. Äkkiä oivalsin. Läntisen taivaan poutapilvissä heijastelivat kaikki nuo hameeni pastellisävyt. Mielessäni tanssahtelin mottoritietä kohti taivaanrantaa. Hetki meni ohi. Mutta minulla ovat kesäyön pilvien häivähdys tallella.

Somebody has said that the best day in Finland is summer. True, our summer is short. 


I want to use summer colors as much as possible. In this light cotton fabric I found all the shades of clouds on a bright summer night. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti